20/3/18

Air E-sport og DBK E-sport inngår samarbeid!

Midten av mars ble det endelig avklart at Air E-sport og DBK E-sport inngår en samarbeids avtale.

Daglig leder for Air E-sport Bjørnar Teigen, mener avtalen er viktig for de to klubbene.

  • Hovedsaken i avtalen er at vi kan dra veksel på erfaringer. DBK i seg selv er en stor breddeklubb, noe de også har klart å gjøre i DBK E-sport. Dette vil si at DBK E-sport får hovedansvaret får breddesatsningen mens Air E-sport skal fokusere mer på toppsatsningen innen telenorligaen, men også i andre turneringer online og offline.

Styreleder i DBK E-sport, Fredrik Hovdegård, tror en avtale mellom klubbene kan øke interessen for E-sporten.

  • Vi er såpass ferske i gamet, at å få et slikt forhold til en toppklubb vil gi oss en spennende utvikling for både oss og spillerne våre. Samtidig kan vi tilby en plattform som Air kan bruke sammen med oss ved å få til treninger, kurs og foredrag fra personligheter i både idretten og E-sporten. Det gir oss også muligheten til å bruke hverandre i våre egne prosjekter fremover.

DBK fikk støtte av idrettskretsen til å fokusere på felleskapet og tilby et nytenkende tilbud utenfor tradisjonelle idrettsrammer.

  • Med faste lag, får vi muligheten til å samles til treninger i lokaler, arrangere bootcamp, teambuilding og tilby et tilbud som vi selvfølgelig ønsker Air sine medlemmer å bruke. Vi stiller med sultne, nysgjerrige ungdommer som vil lære, og klatre oppover et voksende Esport-miljø. Ved hjelp av veiledning, godt samarbeid og felleskap, så håper vi flere vil bli inspirert, og bruke muligheten til å satse innen E-sport.
Det har vært spørsmål om endringer av lagnavn, men dette skjer ikke midt under sesongen er begge parter enige om.
Jobben videre blir å kunne utvikle lag og spillere på en positiv måte og kunne bygge DBK E-sport og Air E-sport på en måte der E-sport blir mer allment og tilgjengelig.